Over Bootcamp Club Fitter

Bootcamp Club Fitter is in 2014 opgericht door Joep Joosten, tijdens zijn studie sport-management nam hij het initiatief omdat uit cijfers bleek dat Zeeland te kampen heeft met overgewicht. Bootcamp is uitgegroeid tot een super populaire sport en in Middelburg liepen de groepen vol. Tijd voor nieuwe trainers en zo werd Dennis Simons een vast gezicht tijdens de bootcamp lessen. Joep ging zich steeds meer richten op sportcaching dat hij voor de bootcamps in Middelburg minder tijd had. Nadat Dennis twee jaar les gaf nam hij het stokje in 2016 van hem over. Het lesaanbod werd groter, er werd meer gesport dan ooit en het plezier tijdens de lessen straalde er vanaf. Na 5 jaar besloot al zijn energie in Fitter te hebben gestoken kwamen er nieuwe tijden aan voor Dennis en besloot hij een stapje terug te doen. In 2019 werd Sophie mede eigenaar en nam het in 2020 in zijn geheel over, Sophie was voor de leden al jaren het vaste gezicht tijdens de trainingen. Het was een startpunt voor een volgende nieuwe fase van Bootcamp Club Fitter, wat tot op heden (2024) nog steeds een groot succes is.

Bij ons is plezier in sporten net zo belangrijk als het behalen van jouw sportieve doelstellingen, ook als je niet van sporten houdt. Wij van Bootcamp Club Fitter zijn van mening dat als je plezier hebt in het bootcampen, de resultaten vanzelf zullen komen. Kijk hier voor een overzicht van onze soorten bootcamplessen!

 

Materialen-Bootcamp-bij-Bootcamp-Club-Fitter-

Materialen Bootcamp bij Bootcamp Club Fitter

Onze gecertificeerde trainers, die de leukste lessen bedenken, zorgen ervoor dat elke les weer anders is en genoeg uitdaging voor je biedt! Dit doen we door op verschillende locaties te sporten, materialen te gebruiken en het laagdrempelig te houden. Wat voor weer het ook is, een grote regen bui, 30 graden, of super koud- de lessen gaan altijd door. Er is één uitzondering en dat is onweer, dan zoeken wij een veilige locatie of slaan we een les over, de gezondheid en het welzijn van onze leden gaat voor!

 

 

Onze club is niets zonder onze enthousiaste, gezellige en motiverende bootcampinstructeurs. Zij zorgen ervoor dat jullie gemotiveerd blijven en net dat extra stapje zetten. Iedere trainer zorgt ervoor dat elke les weer anders is en nieuwe uitdagingen heeft. Ze zijn er voor JOU!
Onze motiverende trainers op een rijtje!

 • Soof (eigenaar)

 • In 2015 deed ik een proefles bij Bootcamp Club Fitter. Wat moest ik verwachten, wie sport daar allemaal en kan ik dat wel aan, waren mijn gedachten. Tijdens de warming up raakte ik al snel aan de praat en voor ik het wist was ik op een super leuke, gezellige en effectieve manier aan het sporten. Vol energie en positiviteit kwam ik thuis, ondanks dat ik er eerst tegen op keek. De trainers weten iedereen persoonlijk mee te krijgen op zijn/haar tempo. Alle lessen zijn uniek en daarom blijft het ook interessant om te blijven komen.
  In die tijd studeerde ik nog (pedagogiek, inmiddels afgerond) en stook veel tijd in het bootcampen en hardlopen. Mijn conditie verbeterde razendsnel maar ook vond ik een manier om uit een dip te komen, of de donkere winterdagen/avonden, wat mij weer motivatie gaf om door te gaan (het werd een ritme/gewoonte). Door alle ervaring ben ik na 1.5 jaar zelf training gaan geven, ik heb de opleiding personal trainer / bootcamp afgerond en met succes. In 2019 heb ik de bootcamp in zijn geheel overgenomen en 7 jaar full time les gegeven. Tot op de dag van vandaag geef ik met veel plezier bootcamp trainingen, waarom? Omdat het mezelf een stok achter de deur geeft om te blijven sporten (vooral in de kou), de sociale contacten met iedereen (want bootcamp verbind) en doordat je altijd buiten bent je de verschillende seizoenen bewust meemaakt. De waardering die ik ik krijg van het buiten zijn en het gevoel wat je de rest van de dag daaraan overhoudt. Het is heel makkelijk om thuis te blijven, daarom leggen we de lat ook niet hoog zodat het voor iedereen leuk is. Ook al heb je een mindere dag, kom wel gewoon en de buitenlucht zal je al goed doen. Sportiviteit en gezelligheid komen samen en dat is de reden van het succes van Bootcamp Club Fitter.

  Heb jij je motivatie weer gevonden om te starten of zit je nog in de vicieuze cirkel waar je niet uitkomt. Bij ons kan je altijd starten met een gratis proefles, hierdoor kan je zelf de sfeer proeven en een training volgen op eigen tempo.

 • Erik Alleman (inval trainer)

 • Mijn naam is Erik en ik ben in januari 2018 met een “strippenkaart” als lid begonnen bij Bootcamp Club Fitter. In mijn dagelijks werk was ik veel aan het reizen en had dus in principe een zittend beroep. Het terug oppakken van een sport was geen overbodige luxe en met veel succes en resultaat.

  In het verleden elke sportschool van binnen wel gezien en andere individuele sporten waar snel de sleur in kwam. Squash lang en intensief gespeeld met een maatje tot het niet meer structureel lukte en we ermee stopte. Altijd betrokken geraakt bij de sportactiviteiten van onze kinderen en als trainer/rescue -begeleider onderdeel uitgemaakt van het jeugdzeil-team bij Watersportvereniging Arne hier in Middelburg/Veere. Eigenlijk dus altijd wel actief geweest met sport.

  Het “teamgevoel” van Bootcampclub Fitter en toch de vrijheid om individueel de trainingen te volgen spreekt mij enorm aan. Je bent toch onderdeel van de groep maar hebt toch ook weer geen “team-verplichting” zoals dat wel is met veel andere groepssporten. Het sociale aspect en ook het met zo wel met zon als regen buiten trainen geeft mij een heerlijk gevoel als ik na een training weer thuis kom! Na een aantal keren ingesprongen te zijn als trainer, heb ik ervaren dat ik het leuk vind om een training voor te bereiden en aansluitend te geven. Omdat er trainers gezocht werden, heb ik aangegeven voortaan vaker beschikbaar te zijn. Vanuit mijn werk ben ik al gewend om voor groepen te staan, leiding te nemen en om samen te werken met mensen in alle leeftijdscategorieën! Daarnaast vind ik het leuk om dingen in groepsverband te organiseren en was ik vanuit Club Fitter soms al betrokken bij activiteiten zoals de Mudrun, City trail en uiteraard de Bootcamp Borrel! 🥂

  Sportief bezig zijn is goed maar bij mij moet het ook vooral leuk zijn! Bij de trainingen ga ik graag op zoek naar de variatie en ga de uitdaging aan om elke keer weer iets te verbeteren. Vooral bij de “stads running bootcamp” op dinsdagavond, kan ik mijn energie helemaal kwijt! Vanaf de Abdij “joggen” we dan in een uurtje in totaliteit zo’n drie kilometer rond naar verschillende plekjes in Middelburg, om daar de bootcamp oefeningen uit te voeren. Je bent dan continue in beweging en bouwt daarmee snel een stukje extra conditie op! Ik zou het leuk vinden als je een keer mee komt lopen? Alles bij Bootcampclubfitter start je op basis niveau, dus voor iedereen mogelijk.

 • Puk Meerdink (stagiair en trainer)

 • Hoi ik ben Puk en ben bij Bootcamp Club Fitter gekomen omdat ik voor mijn opleiding CIOS-sport een stage zocht. Ik doe het profiel sneeuw-watersport aangezien ik al mijn hele leven surf en jaarlijks op de latte sta in de sneeuw. In de zomer ben ik dus vaak te vinden op het water en geef ik soms kitesurf lessen. Het supporten en het uiterste uit iemand halen geeft mij een geweldige kick. Daarom leek een stage bij Fitter wel iets voor mij. Ik ben eerst zelf mee gaan sporten om te zien hoe andere trainers het aanpakken en voor wat voor groep je komt te staan. Daarna ben ik begonnen met een warming up geven en uiteindelijk zelfstandig een volledige les. Het gaat zo goed dat ik al begonnen ben met invallen.

  De reden dat ik graag sport en buiten ben is omdat ik heb ervaren dat wanneer het even minder gaat op school, werk of privé sporten een mooie uitlaatklep is en mij mentaal sterker maakte. Hierdoor kan ik beter met tegenslagen omgaan en zit ik beter in mijn vel. Dat wil ik ook graag andere mensen laten voelen. Door sporten ga je jezelf beter leren kennen en ontwikkelen ook al moet je soms eerst jezelf motiveren om te gaan

  Het leuke aan de bootcamp is dat je samen bent en elkaar motiveert, door er te zijn en samen oefeningen te doen, welke leeftijd je ook hebt, hoe groot of klein de drempel ook is. Zowel gevorderd als beginnend sporter kan hier terecht omdat we de lessen zoveel variëren dat we iedereen kunnen helpen bij het fitter worden of blijven. Er wordt bij Fitter een gezellige leuke draai aan de bootcamp lessen gegeven zodat het nooit saai wordt.
  Ik zou het echt leuk vinden om jou volgende keer ook te zien bij Bootcamp Club Fitter en beloof dat je met een glimlach naar huis gaat. Schrijf je nu in voor een gratis proefles!!!

 • Estelle Rekittke (trainer)

 • Samen met mijn beste vriend (de teckel) ben ik in 2021 in het centrum van Middelburg komen wonen, een hele grote stap vanuit Duitsland waar ik ben opgegroeid. Ik ben hier gekomen voor mijn studie Biologie en LO (inmiddels afgestudeerd). Nu werk ik als docent op scholengemeenschap Nehalennia.

  Ik heb een grote liefde voor de zee en ben dan ook dagelijks te vinden op het strand, voor een heerlijke wandeling met mijn hond of om heerlijk te kitesurfen/ golfsurfen. In de zomer met opgaande zon of tot de laatste uurtjes met een drankje op het strand. Omdat ik in de winter de sportieve uitdaging miste begon ik in 2022 te sporten bij Fitter. Snel merkte ik hoe fijn ik het bootcampen vond, vooral het buiten zijn en de sfeer met anderen. Omdat ik meerdere dingen doe bekijk ik per periode of seizoen waar ik de meeste tijd aan besteed, de combinatie is erg fijn. Het is gewoon heel leuk om het hele jaar door te sporten en zeker met bootcampen kom je overal, in de parken, op het strand, in de stad en ook in de regen, sneeuw, stom of hitte bij Fitter passen ze de lessen perfect aan. Ik ga altijd met een goed gevoel naar huis, fysiek maar ook omdat het een super gezellig uur was.

  In 2023 heb ik spontaan een les gegeven en omdat dat zo beviel sta ik nu wekelijks voor de groep. Ik ben het gewend om voor de groep te staan (als docent HZ) en fysiek bezig te zijn, het is leuk om mijn enthousiasme over te brengen aan jullie. Als ik een avond geen les geef volg ik deze bij een andere trainer, gewoon omdat het zo leuk is. Je kunt er pas iets van zeggen als je het zelf hebt ervaren, het is laagdrempelig en voor iedereen super leuk om aan mee te doen al is het maar voor af en toe.